Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 80min
Poznáte zákusok slonia slza? Tento koláč sú v podstate kakaovo-banánové rezy , ktoré sú zaujímavé predovšetkých chuťou a vzhľadom. Prečítajte si tento jednoduchý recept na zákusok Slonie slzy.
Ingrediencie:
Bezlepková kukuričná múka (1kg) – Elsö Pesti Malom
1,99€ (1,66€ bez DPH)Digestive Choc – cereálne sušienky polomáčané v mliečnej čokoláde (150g) – Schär
3,59€ (2,99€ bez DPH)Chocolate O´s – čokoládové sušienky s mliečnym krémom (165g)- Schär
3,59€ (2,99€ bez DPH)Bio Choco Bisco – čokoládové sušienky (105g) – Schär
4,29€ (3,58€ bez DPH)Cesto:
- Vajce 5ks
- Kryštálový cukor 200 g
- Olej 1 dcl
- Prášok do pečiva ½ balíčku
- Kakaový bezlepkový puding (z kukuričného škrobu) 3 ks
Plnka:
- Ríbezľový lekvár na potretie
- Vanilkový bezlepkový puding (z kukuričného škrobu) 1 ks
- Mlieko 300 ml
- Hera 250 g
- Mleté vlašské orechy 100 g
- Vanilkový cukor 2 ks
- Rum podľa chuti
- Banán 3 ks
Poleva:
- Čokoláda na varenie 100 g
- Cera 70 g
Postup:
Z bielkov a cukru vyšľaháme biely sneh. Zašľaháme aj žĺtky, olej, pudingy a prášok do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 30 min.
Upečený korpus preložíme na pracovnú dosku a ešte horúce cesto prehneme cez valček a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém. Uvaríme hustý vanilkový puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Heru si vyšľaháme mixérom a postupne pridávame vychladnutý puding, vanilkový cukor, orechy a rum. Po vychladnutí cesto opatrne potrieme ríbezľovým lekvárom a roztrieme orechový krém. Do stredu vložíme banány a zrolujeme.
Na vrch nalejeme pripravenú polevu z rozpustenej čokolády s Cerou. Po stuhnutí nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Nechaj hodnotenie