Print Options:

Zapekaný ružičkový kel so syrom

Počet porcií6 Čas prípravy15 minČas varenia20 minCelkový čas35 min

zapekaný ružičkový kel

 500 g ružičkového kelu
 3 PL masla/ghee
 1 ks šalotky
 100 g schwarzwaldskej šunky
 ½ ČL kajenskej papriky/chilli
 250 ml smotany na šľahanie
 ½ hrnček strúhaného cheddaru
 ½ hrnček strúhaného ementálu
 soľ
1

Rúru si predhrejeme na 190°C. Ideálne celý recept robíme v panvici, ktorá je vhodná aj do rúry. Pokiaľ takouto panvicou nedisponujete, nevadí, časť receptu si urobíte na panvici a následne to celé dokončíte v zapekacej mise.

2

Na panvici, na strednom plameni/stupni opečieme schwarzwaldskú šunku do chrumkava, približne 8 minút. Opečenú šunku preložíme na tanierik.

3

Na tej istej panvici a na strednom plameni/stupni rozpustíme maslo/ghee. Pridáme nakrájanú šalotku a prepolené hlavičky ružičkového kelu, osolíme a okoreníme kajenskou paprikou, prípadne pár lupienkami chilli. Za občasného premiešania opekáme cca 15 minút.

4

Panvicu dáme dolu zo sporáka, pokiaľ Vaša panvica nie je vhodná do rúry je čas vytiahnuť zapekaciu misu. Do misy vysypeme opečený ružičkový kel, zalejeme smotanou na šľahanie, zasypeme oboma nastrúhanými syrmi a ako posledné posypeme opečenou schwarzwaldskou šunkou.

5

Pečieme kým sa nám syr neupečie do zlatista, približne 15 minút.

Nutrition Facts

Serving Size 6

Servings 0