Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Raňajkové menu

Chia puding s kokosovým mliekom a malinami

Suroviny

  • 150 g mrazených alebo čerstvých malín
  • 80 g najemno strúhaného kokosu
  • 6 PL chia semiačok
  • 480 ml kokosového/mandľového mlieka
  • Nasekané mandle
  • Konopné semiačka
  • Ovocie podľa chuti na ozdobu
  • Čerstvá mäta
  • Agáve alebo javorový sirup

Postup

Mrazené maliny necháme roztopiť a rozmačkáme vidličkou. Ak nemáte radi semienka malín = prepasírujeme. Chia semiačka zalejeme mliekom a poriadne premiešame, aby boli všetky semiačka namočené, odložíme do chladu na cca 10 minút. Zatiaľ si zmiešame malinovú drť s kokosom a javorovým sirupom podľa chuti. Vytiahneme chia z chladu a premiešame s malinami a kokosom. Najlepšie, keď necháme cez noc v chladničke, nezabudnite ešte dvakrát premiešať, aby sa celá hmota poriadne premiešala. Ráno ešte poslednýkrát premiešame a navrch poukladáme ovocie/kiwi, banán, čerstvé maliny/, nasekané mandle a konopné semiačka. Na ozdobu aj chuť dáme navrch mätu.

TIP: ak ľúbite mandľové/arašidové maslo môžete ho dať pod ovocie.


Broskyňové  acidko

Suroviny

  • 2 PL sezamu, mandlí, či konopných semiačok
  • 2 veľké broskyne (môžu byť aj zavárané)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 200 ml acidka
  • 100 g tvarohu
  • 3 PL javorového sirupu
  • Mäta na ozdobu

Postup

Všetko dôkladne zmiešame v smoothie makeri, dochucujeme javorovým sirupom podľa chuti. Nakoniec pridáme sezam, nasekané mandle, či  konopné semiačka. Ozdobíme mätou.


Banánovo-mätové pokušenie

Suroviny

  • 2 stonky mäty
  • 1 väčší banán
  • 400 ml Acidka
  • Bublinková minerálka
  • Javorový sirup

Lístky mäty odtrhneme od stonky a vložíme do Smoothie makeru, pridáme nakrájaný banán, acidko, trochu minerálky a podľa chuti dosladíme javorovým sirupom. Odporúčam najprv všetko zmixovať a až potom dosládzať – záleží aký sladký banán máme. Ozdobíme lístkom mäty.


Čučoriedkovo-vanilkový milkshake

Suroviny

  • 250 g čučoriedok
  • 1 čl citrónovej šťavy
  • 400 ml studeného mlieka
  • 50 g tvarohu
  • 100 ml vanilkovej zmrzliny

Všetko zmiešame a podľa chuti dochutíme javorovým sirupom – nám to už zo zmrzliny bolo primerane sladké. Ozdobíme plátkami mandlí a poprípade mätovými lístkami.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]