Recept na bezlepkovú pizzu

bezlepková pizza recept

Posledná aktualizácia článku prebehla: 10. júna 2020

60

minút

náročnosť

nízka


Chceli by ste si urobiť pizzu a hľadáte chutný pizza recept? V našom recepte nájdete jednu z najlepších pízz ako ste kedy jedli. Vyskúšajte tento recept na pizzu a nebudete ľutovať. Bezlepková pizza sa z tohto receptu dá veľmi jednoducho spraviť. V tomto recepte sme 1:1 zmiešali Bread Mix zn. Liana a Jizerku.

PIZZA RECEPT ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 250 g múky (my sme 1:1 zmiešali Bread Mix zn. Liana a Jizerku)
  • 8 g čerstvého droždia
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 225 ml vlažnej vody

Postup:

  • Do múky dáme cukor, soľ a olej.
  • Vo vlažnej vode si rozpustíme droždie a pridáme k múke.

  • Vymiesené cesto rozvaľkáme a dáme na plech na papier na pečenie.
  • Cesto necháme vykysnúť v rúre pri 40°C, cca 20 minút. Do rúry môžeme dať počas kysnutia nad cesto vlhkú utierku.
  • Vykysnuté cesto si pripravíme podľa chuti. My sme ako základ použili paradajkovú passatu, na ktorú sme si pomrvili domácu sušenú bazalku, poukladali sme na ňu šunku, zelené olivy a syr.
  • Pizzu pečieme pri 220°C cca 20-30 minút.

Dobrú chuť!

Zobraziť všetky bezlepkové recepty. Alebo si prečítajte článok o porovnaní pizze v Bratislave.

Hodnotenie
[Hodnotenie: 6 Priemer: 4.5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *