Bezlepkové cestoviny Cornito v akcii od 1,29€ a doprava 🚙 nad 60€ zadarmo.

Bezlepkový mrkvový koláč s bielou tvarohovo-čokoládovou polevou

mrkvový koláč

Mrkvový koláč je veľmi chutná a zdravá pochúťka. Vyskúšajte tento recept a nebudete ľutovať.

Na mrkvový koláč budete potrebovať:

  • 1,5 hrnčeka cukru
  • 4ks vajce
  • 3/4 hrnčeka olej
  • 2 hrnčeka bezlepková múka (Uni)
  • 1ks prášok do pečiva (bezlepkový)
  • 4 hrnčeky strúhaná mrkva
  • 1 hrnček nasekané oriešky (lieskové)
  • 3/4 hrnčeka hrozienka (namočené v rumovej zmesi)
  • 500ml mlieka
  • čajová lyžička škorice

Na polevu bude potrebné:

  • 150g masla
  • 500g jemný tvaroh
  • 3 čokolády biele (Finn Caré)
  • 1 kelímok šlahačky (Kunín 33%)

  1. Vyšľaháme vajíčka, postupne do nich prilejeme olej a mlieko.
  2. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a prisypeme do tekutej zmesi. Pridáme oriešky, škoricu, nastrúhanú mrkvu a hrozienka (už bez rumovej zmesi).
  3. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút. Pred vybratím skúsime či nám nelepí cesto na špajdlu.
  5. Medzi tým si vyšľaháme maslo. Vo vodnom kúpeli si roztopíme všetky tri čokolády spolu so šľahačkou.
  6. Postupne zapracujte šlahačom tvaroch do vyšľahaného masla a popri šľahaní prilievajte celú čokoládovú zmes.
  7. Zmes nechajte na chvíľu stuhnúť v chladničke a po vychladnutí koláča natrite naň.
  8. Na noc dáme odstáť do chladničky.
  9. Jeme na druhý deň. Dobrú chuť!

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]