Ospravedlňujeme sa, objednávky budú expedované až po 5.10.2020.

Bezlaktózové tiramisu s mascarpone

bezlaktózové tiramisu

90

minút

náročnosť

nízka


Potrebujeme:

  • 500 g bezlaktózového mascarpone
  • 400 g dlhých piškót zn. Schär
  • 450 ml silnej kávy
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička mandľovej arómy, prípadne Amaretta
  • holandské kakao na posypanie

Postup:

Najlepšie je začať prípravou krému – vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridáme práškový cukor, spolu ich vymiešame a následne postupne pridáme mascarpone. Mascarpone je najlepšie použiť izbovej teploty, lepšie sa vymieša s ostatnými ingredienciami do hladka. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne a hlavne opatrne zapracujeme do mascarpone. Takto hotový krém vložíme do chladničky, aby trochu stuhol. S tuhším krémom sa nám bude pracovať ľahšie.

Kým nám bude krém tuhnúť v chladničke, tak si pripravíme kávu, do ktorej primiešame čajovú lyžičku mandľovej arómy alebo Amaretta a necháme vychladnúť aspoň na izbovú teplotu.

Samotné tiramisu je možné vrstviť či už v tortovej forme alebo na podlhovastom tanieri ako sme si ho pripravili my.

Začneme najprv vrstvou piškót, ktoré si z každej strany namočíme do kávy s Amarettom, dáme však pozor, aby sa nám piškóty úplne nerozmočili. Na piškótovú vrstvu nanesieme krém a celý postup opakujeme, až kým nemáme uloženú aj poslednú piškótu. Pokiaľ Vám zostane krém nazvyš, tak si ním môžete naplniť zdobiace vrecko a urobiť malé pusinky. Tiramisu dáme ešte aspoň na hodinku stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme holandským kakaom.


Naše tiramisu sme urobili v bezlepkovej a bezlaktózovej verzii. Link na bezlepkové piškóty zn. Schár nájdete priamo v zozname ingrediencií, čo sa týka bezlaktózového mascarpone, tak to s istotou kúpite v predajniach potravín Yeme alebo v Kauflande.

[]