Aj my si musíme oddýchnuť a preto budeme objednávky odosielať až po našej dovolenke, teda od 28.6.2021.

Banánový chlebík z kokosovej múky

banánový chlebík

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťNízka

Každému sa už určite stalo, že sa doma "objavili" už dosť prezreté banány a nikto ich už nechcel zjesť:)

Určite takéto banány nevyhadzujte a pripravte si chutný banánový chlebík, recept je jednoduchý a zvládnete ho prípadne aj s Vašimi malými pomocníkmi. Pre ešte lepšiu chuť sme použili kokosovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, takže sa nie je čoho báť.

Počet porcií10
Čas prípravy10 minČas varenia50 minCelkový čas1 hod

 3 ks prezretých banánov
 ¾ hrnček kokosovej múky
 5 ks vajíčok
 1 ČL mletej škorice
 1 ČL jedlej sódy
 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
 ¼ ČL morskej soli
 1 ČL vanilkovej esencie

1

Rúru si predhrejeme na 170°C a chlebíkovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Odporúčam papier na pečenie pred vysypaním formy múkou, nakoľko kokosová múka má tendenciu prichytávať sa.

2

Vo veľkej miske si vidličkou rozpučíme banány, pridáme kokosovú múku, vajíčka, soľ, jedlú sódu, kypriaci prášok, cukor, vanilkovú esenciu, škoricu a poriadne premiešame. Zmes môžeme vymixovať aj ponorným mixérom do hladka alebo len metličkou premiešať.

3

Cesto vylejeme do formy na chlebík a pečieme 45 minút.
Pred podávaním necháme úplne vychladnúť.

Banánový chlebík je dosť vláčny, a preto ho radšej uchovávajte v chladničke, v uzavretej dóze. Takto správne skladovaný chlebík Vám vydrží aj týždeň, my sme si však istí, že ho zjete skôr:)

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingredients

 3 ks prezretých banánov
 ¾ hrnček kokosovej múky
 5 ks vajíčok
 1 ČL mletej škorice
 1 ČL jedlej sódy
 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
 ¼ ČL morskej soli
 1 ČL vanilkovej esencie

Directions

1

Rúru si predhrejeme na 170°C a chlebíkovú formu si vystelieme papierom na pečenie. Odporúčam papier na pečenie pred vysypaním formy múkou, nakoľko kokosová múka má tendenciu prichytávať sa.

2

Vo veľkej miske si vidličkou rozpučíme banány, pridáme kokosovú múku, vajíčka, soľ, jedlú sódu, kypriaci prášok, cukor, vanilkovú esenciu, škoricu a poriadne premiešame. Zmes môžeme vymixovať aj ponorným mixérom do hladka alebo len metličkou premiešať.

3

Cesto vylejeme do formy na chlebík a pečieme 45 minút.
Pred podávaním necháme úplne vychladnúť.

Banánový chlebík z kokosovej múky

[]